Oogcentrum

Gepubliceerd sep. 05, 23
7 min read

Oogkliniek Voor Diagnose Van Netvliesaandoeningen: Geavanceerde Technologie

U kunt dit het beste overleggen met uw opticien. De oogarts opereert altijd maar één oog per operatie - Polikliniek Oogheelkunde. De kans op complicaties is heel klein, maar geen enkele operatie is zonder risico’s. Tijdens de operatie kunnen de volgende complicaties optreden: Scheuren van de achterkant van het lenskapsel met verstoring van de gel in het oog.

Deze complicaties komen zeer weinig voor en kunnen vaak goed behandeld worden. Soms is een extra operatie nodig. Heeft u klachten? Beantwoord u dan de vragen op de vragenlijst: 'Eén dag na de operatie'. U vindt onze contactgegevens onderaan deze folder. De eerste 2 weken na de operatie moet u tijdens het douchen goed uw ogen dicht houden.

Oogheelkundige Praktijk Voor Eerstelijns Oogzorg

De eerste 2 weken na de operatie mag u geen oog make-up gebruiken. U mag naar een zonnebank. Kijkt u uit met zwaar tillen. De eerste week moet u tijdens het slapen het oogkapje dragen. Dit voorkomt wrijven in uw oog. Gebruikt u ook nog andere oogdruppels? Dit kan allemaal gecombineerd worden.U mag weer autorijden indien u met of zonder (oude) bril meer dan 50% kunt zien (Oogkliniek voor Kinderoogonderzoek: Vroege Detectie van Problemen). Dit kunt u laten controleren bij de opticien. Hieronder vindt u meest gestelde vragen en de antwoorden daarop. Heeft u een andere vraag? Neemt u dan gerust contact op met ons op. Dit is het operatiewondje of de plaats waar de verdovingsprik is gegeven.

Oogkliniek

Oogkliniek Voor Laserbehandelingen: Scherp Zicht Zonder BrilOogkliniek Voor Droge Ogen: Verlichting En Behandelingsmogelijkheden

Dit is mogelijk en kan geen kwaad. Omdat het kapselzakje (waar de oude lens is uitgehaald en de nieuwe is geplaatst) zich weer moet gaan nestelen. Dit kan enige tijd duren. Na de staaroperatie is het mogelijk dat u nog een tijdje een soort trilling in het oog ervaart, dat is de beweging van de kunstlens in het lenszakje.

Oogheelkunde - SpecialismeOogkliniek Voor Refractieve Chirurgie: Correctie Van Zichtproblemen

Het zicht is de dag na de operatie niet altijd gelijk goed. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken. Het kan komen door de zalf in het oog, irritatie van de operatie of doordat het oog een andere sterkte heeft gekregen en uw eigen bril niet meer goed is.

Oogkliniek Voor Refractieafwijkingen: Bril- En Contactlenscorrectie

Er is een aantal opties die u met uw opticien kunt bespreken: U laat het glas aan de geopereerde kant eruit halen door de opticien. U zet uw bril af en gebruikt hem alleen tijdens het lezen. U schaft een (tijdelijke) leesbril aan. Oogheelkunde. Drie tot zes weken na de laatste operatie heeft u een controleafspraak bij de Technisch Oogheelkundig Assistent (TOA).

Kort samengevat is het de vertroebeling van de ooglens. Staar is wereldwijd een veelvoorkomende en belangrijke oorzaak van slechtziendheid. In Nederland worden ongeveer 175. 000 staaroperaties per jaar uitgevoerd. Het is de meest uitgevoerde en succesvolle operatie. Staar ontstaat vooral bij ouderen boven de 55 jaar (Oogkliniek versus Opticien: Waar Moet Je Naartoe voor Welk Probleem?). Onder de 65-jarigen heeft ongeveer 3% last van staar, onder 85-jarigen 20%.

Oogheelkunde - Onze Specialismen

Hierdoor ontstaat een onscherp beeld. In het oog bevindt zich vlak achter de pupil een lens. Deze lens bestaat uit eiwitten, omgeven door een kapselzakje. De eiwitten kunnen gaan samenklonteren waardoor het zicht verslechtert. De lens wordt steeds geler/bruiner. Hierdoor komen lichtstralen niet meer goed op een brandpunt. Daardoor ontstaat een onscherp beeld op het netvlies.

Afdeling OogheelkundeOogkliniek Voor Diagnose Van Oogaandoeningen: Moderne Technieken

De snelheid van daling is per persoon verschillend. Het ontstaan van staar is meestal een traag proces. Wanneer het oog behandeld wordt, hangt af van jouw klachten. Oogheelkunde - Ziekenhuis. Meestal start het in één van de ogen en bereidt het zich al snel uit naar beide ogen. Als men zonder problemen het dagelijkse werk en hobby’s kan verrichten, hoeft men zich nog niet te laten behandelen.

De Oogspecialisten Van Onze Klinieken

Staar wordt immers nooit minder. Het gezichtsvermogen gaat langzaam maar zeker toch achteruit. Opereren is de enige oplossing om iets te doen aan staar. Er bestaan geen medicijnen tegen staar.

Eind 2021 is de behandelrichtlijn voor staar (cataract) vernieuwd. De grootste verandering is dat het nu mogelijk is om op 1 dag allebei uw ogen aan staar te laten opereren. Anneke Jansen, adviseur Oogzorg bij de Oogvereniging: “Voor sommige mensen is dit echt een uitkomst. Maar het is een afweging die u samen met de oogarts zorgvuldig moet maken.

De Oogspecialisten Van Onze Klinieken

En als u het zelf niet wilt moet het ook niet gebeuren (Oogheelkunde - Ziekenhuis).” Tot voor kort moest je, na een staaroperatie aan uw oog, minimaal 2 weken wachten tot je andere oog aan de beurt was. Oogkliniek voor Nachtzichtproblemen: Diagnose en Behandelingsadvies. Nu is die termijn losgelaten. Hierdoor is het nu ook mogelijk om beide ogen in één keer te laten opereren.

Dit om het risico op complicaties zo klein mogelijk te houden. Een voorbeeld is dat de materialen voor de operaties uit 2 verschillende kasten komen. De middelen om de apparatuur met de steriliseren komen uit 2 verschillende leveringen (badges). Datzelfde geldt voor de lenzen. De kans op een infectie is bij een staaroperatie sowieso al klein (staar behandeling).

Staar Behandeling

Als je nog werkt, hoef je dus ook minder vrij te nemen. Oogkliniek voor Gezichtsveldonderzoek: Detectie van Afwijkingen. Ben je voor het druppelen na de operatie aangewezen op thuiszorg? Dan hoeft die ook maar één periode te komen. En je kan eerder een nieuwe bril laten aanmeten. Voor mensen met een hoge sterkte (bijziendheid of verziendheid) kan dat erg prettig zijn.

Maar de mensen die ik gesproken heb zeiden: fantastisch dat ik dit gedaan heb, ik raad het iedereen aan. Deze positieve geluiden kwamen ook uit Amerikaans onderzoek. Oogkliniek voor Oogheelkundig Onderzoek: Uitgebreide Controles.” Anneke: “Je moet niet teveel andere oogproblemen hebben. Bij nystagmus, uveïtis of ernstige maculadegeneratie bijvoorbeeld, raden we het af. De operatie is dan namelijk wat complexer.

Lenswissel Behandeling

Het gaat dan om een minimaal verschil. Als het tweede oog nog geopereerd moet worden, kan dat verschil gecompenseerd worden. Ten slotte vraagt het nogal wat van een ziekenhuis om bij een patiënt 2 ogen op 1 dag te opereren. Dit vanwege alle extra voorzorgsmaatregelen om het risico op infecties te voorkomen.

Je zult dus niet in ieder ziekenhuis terecht kunnen als je 2 ogen op 1 dag wilt laten opereren (Polikliniek Oogheelkunde).” “Denk er goed over na of u dit wel of niet wilt, en bespreek met uw oogarts of dit iets voor u is. U moet hier echt samen een afweging in maken.

Ogen Kliniek Nederland

Onze insteek is hierbij steeds: waar heeft de patiënt baat bij? Vragen over staar? Neem contact op met de Ooglijn: 030-2945444 of - Laat uw ogen vakkundig controleren.

Binnenkort word je geopereerd aan staar, ook wel cataract genoemd. Tijdens jouw bezoek aan de oogarts heb je een korte uitleg gehad van wat je te wachten staat. Hier vind je aanvullende informatie over staar en de operatie. Neem deze informatie thuis rustig door. Vóór in het oog, vlak achter de pupil, zit de ooglens.

Oogkliniek Voor Oogletsel: Spoedzorg En Revalidatie

Daardoor lijken de dingen die we zien waziger en grauwer van kleur. Dit troebel worden van de ooglens wordt 'staar' of 'cataract' genoemd. Vrijwel iedereen die ouder wordt krijgt staar. Er zijn verschillende vormen van staar: ouderdomsstaar; aangeboren staar; staar ontstaan door ziekte of beschadiging van het oog. Deze informatie gaat met name over de meest voorkomende vorm van staar: de ouderdomsstaar.

Sommige mensen merken al rond hun veertigste dat hun ooglens troebel wordt, maar meestal doen de eerste verschijnselen van ouderdomsstaar zich pas later voor. Of je het merkt, hangt af van de plek in de ooglens waar de troebeling zich ontwikkelt en hoe groot die troebeling is. Zit de troebele plek in het midden van de lens of daar vlakbij, dan krijg je al snel klachten. Oogkliniek voor Lui Oog: Behandeling en Therapie.

Meer van Correcties

Navigation

Home

Latest Posts

Oogarts - Medisch Specialisten Ogen

Published Sep 27, 23
6 min read

Heupprothese Operatie - Medisch Centrum

Published Sep 24, 23
6 min read